Fra januar 2018 har en række patienter haft mulighed for at få udskrevet en række nye medikamenter, som er baseret på cannabis. Siden 2011 har medikamentet Sativex, som indeholder ekstrakter fra cannabis, været tilgængeligt, men med forsøgsordningen er der altså flere forskellige alternativer, der ikke tidligere har været optaget i forsøgsordningen.

Men hvilke cannabisprodukter er der egentlig i forsøgsordningen? Det kan du blive klogere på her.

Cannabis-te

I forsøgsordningen findes hele tre typer urtete, som indeholder forskellige mængder af THC og CBD. Disse produkter er det, man kalder for et cannabismellemprodukt, fordi du får ubehandlet, tørret cannabis. Det er derfor sorten af cannabis, der afgør forholdet mellem cannabinoider og dermed forholdet mellem THC og CBD.

Produktet kan således indtages som en te, mens det ved nogle patienter også kan være relevant at indtage disse produkter via en fordamper, hvor virkningen har vist sig mere effektiv. En fordamper fungerer ligesom en e-cigaret. Til dette skal man dog bruge en ganske særlig fordamper, hvori man placerer de tørrede topskud fra cannabisplanten, og selvom der siden januar 2019 har været en tilskudsordning til medicinsk cannabis, er det ens eget ansvar at købe en fordamper.

Cannabisolie

I forsøgsordningen findes ligeledes tre forskellige typer af cannabisolier. Den ene er en lige blanding mellem THC og CBD, mens den anden er en THC-olie og den sidste en CBD-olie. Alt efter årsagen til denne behandling vil der være forskel på, hvilken cannabisolie din læge vil anbefale dig til behandlingen. Hvilken olie, der passer til dine behov, er noget dig og din læge finder ud af i samråd.

Hvad gør man, hvis man ikke kan få cannabis via forsøgsordningen?

Har du ikke mulighed for at få medicinsk cannabis efter forsøgsordning, kan det være en mulighed at købe CBD-olie på nettet. CBD-olie indeholder kun en meget lille del THC (under 0,2%), hvorfor det er helt lovligt for dig at købe og anvende. Du kan købe CBD-olie hos Nordic Oil.