KOL står for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom, hvilket er en lungesygdom, som mellem 320.000 og 400.000 danskere lever med hver dag. Mens ca. halvdelen af de ramte er bevidste om deres sygdom, så er den resterende halvdel uvidende om, at de lider af en kronisk lungesygdom. Det kan have store konsekvenser, da de hverken får behandling eller tager hensyn til deres sygdom, og dermed er risikoen for, at sygdommen blusser op meget større end normalvis. 

KOL kan ikke kureres igen, men gennem behandling kan symptomerne reduceres. En af de mest almindelige behandlinger mod KOL er fysisk aktivitet, mens inhalationsmedicin også bliver anvendt i flere tilfælde. Men nu kan et relativt nyt lægemiddel også anvendes til behandling af KOL – cannabisolie. 

KOL i Danmark

Der findes mange forskellige lungesygdomme, og nogle af disse kan man blive helbredt for igen. Sådan er det desværre ikke med KOL, da denne sygdom er kronisk. Personer, der lever med KOL, oplever forsnævrede luftveje, heraf navnet “obstruktiv lungesygdom”, og det medfører en mere besværlig lufttransport. 

Til daglig viser symptomerne på KOL viser sig gennem hoste, åndenød (ofte ved fysisk aktivitet), opspyt af slim fra lungerne og træthed. Sygdommen har derfor stor indflydelse på ens hverdag, da ens lungefunktion er nedsat. Dermed er det sværere at skifte ens luft i lungerne ud, og ens muskler vil hurtigt blive trætte, selv ved meget lidt fysisk anstrengelse. 

Sådan behandles KOL

En af de hyppigste årsager til KOL er rygning, og derfor er den absolut vigtigste del af behandlingen af KOL også rygestop. Dertil er det også vigtigt med fysisk aktivitet i hverdagen, således at ens krop bliver stærkere og holdes i gang. Af lægemidler kan anvendes inhalationsmedicin for at gøre lufttransporten ned til lungerne nemmere. Endeligt får flere patienter forebyggende influenza-vaccination, da KOL øger risikoen for at få andre lungesygdomme som eksempelvis lungebetændelse. 

KOL og cannabisolie

Ingen lægemidler kan helbrede en for KOL. Derfor er formålet med alle lægemidlerne at dæmpe symptomerne og gøre det nemmere at komme igennem hverdagen. Og her kan et nyt lægemiddel bruges til netop dette, nemlig cannabisolie. 

Medicinsk cannabis og cannabisolie er noget, som har vakt stor begejstring blandt mange sygdomsramte, heriblandt også KOL-ramte, inden for de senere år. Det skyldes den ændring, der er ved at ske på området; hvor det tidligere ikke har været muligt at få ordineret medicinsk cannabis i Danmark, så er der nu en fireårig forsøgsordningi gang, mens CBD-olie nu også er blevet fuldt lovligt, hvilket gør det muligt at købe CBD-olie på nettet. Ligeledes gennemføres der mange forskellige forskningsprojekterpå området, således et større kendskab til medicinsk cannabis kan opnås. 

Hvordan virker cannabisolie? 

Da cannabisolie er et relativt nyt lægemiddel, hersker der fortsat nogen uvished på området. Dog er læger og forskere efterhånden i fællesskab blevet enige om, at cannabisolien, takket være cannabinoiden cannabidiol (CBD), kan kontrollere kroppens immunrespons. Dermed kan stoffet hindre kroppens produktion af inflammatoriske kemiske stoffer. 

Samtidig kan cannabisolie også påvirke andre af kroppens funktioner såsom ens søvn, appetit og smerteniveau. Cannabisolie kan derfor være meget gavnligt for KOL-ramte, da det kan hindre slimproduktionen i lungerne, give en forbedret søvnkvalitet og reducere smerterne. 

Cannabisolie kan give mere energi i hverdagen 

Ikke nok med at cannabisolie kan forbedre ens søvnkvalitet og virke smertelindrende – cannabisolie giver også en øget appetit, hvilket er en væsentlig faktor for KOL-ramte. Gennem en øget appetit vil der automatisk indtages mere mad og derved får kroppen flere næringsstoffer og mere energi. Du vil altså kunne få mere energi i hverdagen, ved indtagelse af nogle få dråber cannabisolie om dagen. 

Det er naturligvis vigtigt ikke at forveksle cannabisolie med nogen mirakelkur, for det er det ikke. Cannabisolie kan ikke anvendes til at kurere KOL, men i stedet reducere smerterne og gøre vejrtrækning nemmere. Cannabisolie kan alt i alt gøre hverdagen nemmere for de personer, der lever med og føler sig begrænset af KOL.

Køb af cannabisolie

Lever du med KOL til hverdag, og ønsker du at gøre brug af cannabisolie som en del af behandlingen? Takket være en ny lovgivning på området er det nu lovligt at købe cannabisolie i Danmark til eget brug, hvorfor du nemt og enkelt kan købe cannabisolie og få leveret det til døren. Prøv blandt andet Nordic Oil, som forhandler mange forskellige cannabisolier – alle af den samme høje kvalitet.