Og måske endnu vigtigere – hvad skal man holde sig fra? Cannabisforeningen Cannabis Danmark slår alarm, og det er med god grund – for jo mere populært CBD-olie bliver, jo flere forhandlere kommer der. Og det er langt fra alle forhandlere, hvis produkter er af god kvalitet. Ja, faktisk er der flere ulovlige produkter på markedet, og som forbruger er det en jungle at finde rundt i.

Du får derfor her 4 gode råd til, hvordan du sikrer dig, at du køber CBD-olie af god kvalitet.

1. Undersøg forhandleren

For det første er det altid en god idé at undersøge forhandleren grundigt. En undersøgelse har nemlig for nylig vist, at der sælges flere produkter under navnet CBD-olie, som slet ikke indeholder CBD, som har for høj procent THC, eller som indeholder andre skadelige stoffer som pesticider, tungmetaller og så videre.

Du kan undersøge forhandleren på flere måder. Kig lidt rundt på deres hjemmeside – det vil hurtigt fremgå, om de er professionelle og fremstår troværdige. Du kan også læse deres blog og deres “om os”, som også ofte afslører, om det er bondefangeri eller reelt gode produkter.

Derudover kan du undersøge andres meninger om dem ved eksempelvis at undersøge dem på Trustpilot, Facebook og i forummer på internettet.

2. Køb af en dansk forhandler

At der er tale om en dansk forhandler er ikke nødvendigvis nogen garanti for, at produktet er i orden, men danske forhandlere arbejder ofte efter danske standarder, som i mange tilfælde er højere og mere strenge end i andre lande.

Vær dog opmærksom på, at firmaet skal have adresse i et land, hvor CBD er godkendt som kosttilskud som det eksempelvis er tilfældet i Tyskland og Spanien. Sælger en producent sine produkter fra dansk hovedsæde, bør du finde en anden forhandler, da der kan være tale om ulovligt salg.

Eksempelvis danske Nordic Oil sælger CBD-olie fra Tyskland, mens de både har kundeservice og hjemmeside på dansk.

3. Vær opmærksom på oliens indhold

Du bør som udgangspunkt kunne se oliens ingredienser på hjemmesiden, hvor de sælger dem. Her skal du derfor være opmærksom på olien egentlige indhold. Den må nemlig ikke indeholde mere end 0,2 procent THC. Gør den det, er den ikke lovligt – hverken at købe, eje eller sælge.

På Nordic Oils hjemmeside har du rig mulighed for altid at se ingredienslisten til deres produkter, så du kan være mere tryg ved din handel. Desuden er deres produkter godkendte til salg i tyske apoteker, så du er sikker på at få det, du betaler for.

4. Gå efter hjemmesider med meget information

Det er ikke altid muligt at finde særlig meget information om CBD-olier og -produkter, og her skal du råbe vagt i gevær – for det er ikke noget godt tegn. Gå i stedet efter forhandlere, som tilbyder dig så meget information som muligt. Det kan eksempelvis være analyserapporter af de enkelte produkter, som det er tilfældet med Nordic Oil (som også producerer deres produkter udelukkende på certificeret industrihamp).

Det er også altid en god idé at være opmærksom på et firmas kundeservice. Har du nogle spørgsmål, skal du helst kunne få svar på dette. Er forhandleren tøvende med svar, kunne det tyde på, at produktet ikke er af højeste kvalitet.